Onze dirigent

Per 1 september 2023 is Hans van Breugel onze dirigent. Hierbij stelt hij zich aan ons voor:

Als Eindhoven’s jongetje van vijftien jaar ben ik mijn publieke muzikale optredens begonnen als organist in onze parochiekerk en pianist van een plaatselijk jongerenkoor. Dit heeft mij ertoe aangezet om naast mijn studies natuurkunde en geneeskunde (in Eindhoven, Amsterdam en Utrecht) tevens piano, kerkorgel en zang te studeren aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Ik ben daarna bij toeval terecht gekomen in de wereld van het theater en heb me vanaf dat moment vooral ontwikkeld als theatermusicus en vocal coach.

Ik heb destijds als dirigent veel landelijke tournees gedaan met grote muziektheatervoorstellingen. Ik was geruime tijd vaste dirigent van Het Nederlands Zangtheater en heb naar aanleiding daarvan ook een eigen muziektheatergroep (Het Goois Zangtheater) opgericht in Hilversum, waar ik inmiddels ruim dertig jaar woon.

Daarnaast heb ik als dirigent en regisseur meegewerkt aan zeer uiteenlopende  muziektheaterproducties, en soms ook als acteur, zanger en danser. Zo was ik artistiek leider bij de Nederlandse première van de musical Assassins op De Parade in Amsterdam, en bij een openluchtvoorstelling van Die Dreigroschenoper op de vijver van het Hilversumse raadhuis.

De laatste vijftien jaren heb ik mij vooral toegelegd op het dirigeren van bestaande koren in de regio’s Noord-Holland en Utrecht.

Momenteel ben ik, naast mijn werk voor Multiple Voice, werkzaam als dirigent van  popkoor De Meeste Stemmen (Heemskerk), popkoor Decibel (Driehuis), mannenkoor Cantatori del Duomo (Utrecht) en het kerkkoor van Ons’ Lieve Heer op Solder (Amsterdam).

Daarnaast ben ik enkele jaren geleden geheel onverwacht een nieuw pad ingeslagen als natuurkundedocent aan het Christelijk Lyceum Zeist. Ik geniet zelf erg van de muziek van Multiple Voice tijdens repetities en zondagsdiensten en vind het een voorrecht om daaraan bij te mogen dragen.